Home › Vereniging › Organisatie van NSV › BaanreglementHome › Vereniging › Organisatie van NSV › Baanreglement
  • Het is verboden tegen de rijrichting in te rijden.
  • Het rijden op ijshockeyschaatsen is uitsluitend toegestaan met toestemming en instructie van een van de baancoördinatoren.
  • Alleen leden met een geldige pas voor het betreffende schaatsuur hebben toegang tot de ijsvloer (alleen in overleg vooraf, tussen trainer en baancoördinator is afwijking van de regel toegestaan).
  • Bij het wisselen van een NSV-schaatsuur gaan eerst alle rijders van het ijs. De baancoördinator geeft het signaal voor het opstappen van de volgende groep.
  • Tijdens het schaatsen is het dragen van handschoenen verplicht.
  • Indien tijdens lessen hesjes worden gebruikt zorgen de trainers samen met een roulerende groep cursisten voor het verzamelen en opbergen van de hesjes na de les.
  • De baancoördinator is aanspreekbaar voor het inschakelen van EHBO of mogelijke andere (medische) hulp.
  • De baancoördinator is op schaatsuren contactpersoon voor de ijsmeesters van Triavium. In overleg wordt door hem aangegeven of afwijking van dweilpauzes noodzakelijk is.
  • De baancoördinator is bevoegd snelheidsbeperkende maatregelen op het ijs uit te voeren of het ijs te laten ontruimen.
  • De baancoördinator is herkenbaar aan een NSV jack met de opdruk “baancoördinator”.

Voor het kunstrijden is het uitgebreide reglement kunstrijden van kracht.