Home › Langebaan › Wedstrijdinformatie › ReglementHome › Langebaan › Wedstrijdinformatie › Reglement

Licentiehouders worden in het KNSB tijdregistratie-systeem (SARA) opgenomen en zz-nummers niet.

Opgave

Als je een wedstrijdlicentie hebt, kan je je via de site (www.bgpnijmegen.nl) inschrijven.

Heb je geen licentie dan kan je meedoen met een ZZ-nummer. Als je een mail stuurt naar Martijn van de Pijpekamp () met je naam, voornaam, leeftijd en mailadres, dan wordt er een ZZ-nummer voor je aangemaakt. Je kan daarna via de site (www.bgpnijmegen.nl) betalen.

Opgave voor een wedstrijd dient via online inschrijving te gebeuren met de volgende gegevens: wedstrijdnummer (licentie) en emailadres, de afstand die men wil rijden (met een maximum van 2 afstanden) en de datum van de wedstrijd. Pupillen kunnen zich via de trainer op geven; die kijkt of de gegevens kloppen en stuurt een overzicht naar de wedstrijdleiding.
Aan KNSB- of Regiowedstrijden mogen alleen licentie-houders meedoen.

Waar aanmelden
Via Online Inschrijving zie Inschrijven langebaan of in noodgevallen E-mail sturen naar inschrijven.bgp@gmail.com o.v.v. naam, categorie, licentie (wed.nummer), afstaden (max.2 ).   Tot een week voor de wedstrijdrijd, daarna (zondag 21.00 uur) sluit de aanmelding voor NY-rijders. Niet ny-rijders kunnen zich nog tot zaterdag (21.00 uur) voor de wedstrijd aanmelden. Betalingen zonder vooraf online inschrijving gelden niet als aanmelding.

Tijdstip van opgave
Van woensdag ruim 2 weken voor de wedstrijd, tot uiterlijk zondag (12:00 uur) voor de wedstrijd.
Zorg dat je je tijdig online inschrijft!
Vlak voor de wedstrijd kan men zich niet meer opgeven.

Tijdstip van afmelden
Tot uiterlijk de zondag-middag (14.00 uur) voor de wedstrijd van zondagavond. (zondagmiddag worden de startlijsten samengesteld)
Tot uiterlijk de zaterdag-middag (14.00 uur) voor de wedstrijd van zaterdagavond. (zaterdagmiddag worden de startlijsten samengesteld)

Wedstrijddeelname voor NSV- en NSV-regiowedstrijden

-Pupillen C+D+E+F rijden 167+333m

-Pupillen E rijden na 333 < 40 een 500m

Pupillen C+D rijden na 500m < 60 een 700m

Pupillen A+B rijden na 500 <56 een 1000m

Pupillen-A rijden na 1000 < 1.45 een 1500m

- Junioren-C rijden 500 - 1000 (of 1500m alleen op advies van de trainer)
- Junioren-B rijden 500 - 1000 of 1500 of 3000 indien aangegeven op de kalender.
- Junioren-A/Neo/Senioren rijden 500 - 1000 of 1500 of 3000/5000 indien aangegeven op de kalender.

Bij overintekening (meer dan 60) bepaalt de wedstrijdleiding het moment van stoppen met plaatsen op de startlijst. Ook bepaalt de wedstrijdleiding welke afstanden komen te vervallen bij te weinig deelnemers voor de betreffende afstand. Hieromtrent kunnen de rijders geen beklag doen.

Een wedstrijd wordt geannuleerd:
- Bij te weinig deelnemers (minder dan 15).
- Bij het ontbreken van tijdwaarnemers (er dienen minimaal 2 tijdwaarnemers aanwezig te zijn).
- Bij het ontbreken van een juiste baanbeveiliging (matten zijn nog niet opgehangen).

- Bij calamiteiten van buitenaf (bv. geen ijs).

Startlijst
Het wedstrijd-secretariaat stelt de startlijst samen. De wedstrijdleider verricht, een uur voor de wedstrijd, de loting van de ritten. De startlijst wordt ca ½ uur voor aanvang van de wedstrijd opgehangen bij de ijsbaan. Tijdens de briefing van de officials, vlak voor de wedstrijd, worden de dan nog door de coaches afgemelde rijders op de startlijst doorgestreept. Bij een afmelding vlak voor de start of bij het niet verschijnen aan de start, wordt de betreffende rit niet meer op de startlijst aangepast. In dat paar rijdt de overige rijder/ster dan alleen. Bij meer dan 2 keer niet verschijnen aan de start, zonder tijdige afmelding, wordt de rijder/ster voor de komende wedstrijd geschorst.

Wedstrijdbandjes
Wedstrijdrijders dienen voor eigen wedstrijdbandjes te zorgen tijdens de wedstrijd. (setje van 4 kleuren te verkrijgen bij je trainer (Hans, Petra, Leon) voor ca € 7,50).

Als je geen (wedstrijdrijders) licentie hebt en met een ZZ-nummer meedoet met de wedstrijden, dan kan een wedstrijdbandje bij de hulpstarter geleend worden.