NSVNieuws
Uitgelichtfoto's
Home › Vereniging › Nieuws VerenigingHome › Vereniging › Nieuws Vereniging

Verenigings Nieuws: Schaatsen bij NSV in de Kerstvakantie
   (12-12-2017)

In de Kerstvakantie is er een aangepast schema voor trainingen en Vrij Schaatsen op door NSV (maandag, woensdag, zaterdag, zondag) en RSC (dinsdag, donderdag) gehuurd ijs. Dit geldt voor trainingen van NSV en alle andere verenigingen van Baanvereniging Gelderse Poort.
 
Voor de trainingen Langebaan van alle verenigingen en Vrij Schaatsen van NSV-leden op maandagavond (18:00-22:15) op de ringbaan is er een extra training op zaterdagavond 23 december van 18:00-22:15. Er is geen maandagavondtraining op 25 december en 1 januari.
 
Alle overige trainingen voor Langebaan, Marathon en Shorttrack (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag) vervallen in de periode van zondag 24 december tot en met zaterdag 6 januari. Vanaf maandag 8 januari 2018 starten alle trainingen weer volgens schema.
 
Verder is er wél Vrij schaatsen voor NSV-leden op de ringbaan op zondag 24 en 31 december en op zondag 7 januari, van 08:45 tot 10:00.
 
Kunstrijden heeft in de Kerstvakantie aangepaste trainingstijden, zie daarvoor de Kalender op onze website.
 
Zij trainen extra om in de Kerstshow van zaterdag 30 december ons een mooi programma aan te bieden. Kom vooral, breng je familie en vrienden mee en koop vooraf je entreebewijs.
 
We wensen alle leden van NSV een fijne periode van Kerst en Nieuwjaar toe!

 

(Terug naar boven)


Jeugd Nieuws: KNSB enthousiast over jeugdopleiding "snelschaatsen" NSV
   (23-11-2017)

De KNSB heeft een uitgebreid interview met Anika Gooswilligen over het NSV jeugdplan "snelschaatsen" op de website gezet.
Het doel van "snelschaatsen" is om betere schaatsers op te leiden die meer plezier hebben in het beoefenen van de sport.

De KNSB vindt het NSV initiatief "snelschaatsen" een goed voorbeeld voor andere verenigingen.

Lees het artikel op de website van de KNSB: KNSB artikel "snelschaatsen" 

(Terug naar boven)


Verenigings Nieuws: Kom in het bestuur!
   (11-11-2017)

Op de aanstaande Algemene Ledenvergadering zal Jouke Osinga na 3 seizoenen aftreden als lid van het Dagelijks Bestuur.

Hij heeft zich verkiesbaar gesteld als raadslid in Nijmegen en dat is niet te combineren met bestuurswerk voor NSV. Dat betekent dat het Dagelijks Bestuur dan bestaat uit 2 leden. Dat kan niet en dat is niet goed voor de vereniging.

We willen jullie daarom dringend vragen om hierover na te denken. We zoeken 2 bestuursleden, één voor de sportkant zoals contact met trainers en een algemeen bestuurslid voor allerlei taken zoals coördinatie EHBO, contact met gemeente Nijmegen etc.

Waarom bestuurslid bij NSV worden? Het is ontzettend leuk en leerzaam om actief bezig te zijn met zo’n diverse vereniging als NSV. Je bent actief betrokken, leert veel mensen kennen en het is leuk om anderen te helpen hun favoriete sport te beoefenen.

Concreet kost het DB je in de wintermaanden 2 avonden per maand voor overleg met een piek bij de start van het seizoen. Daarnaast kost het je ca. 2 tot 4 uur per week aan mailen of dingen regelen. Van april t/m half augustus is het rustig.

Bij vragen of interesse, bel of mail Mark van ’t Hof () of Jouke Osinga ()

(Terug naar boven)


Verenigings Nieuws: EHBO
   (11-11-2017)

EHBO

 Als iemand valt op het ijs en niet zelf op kan staan of gewond is is het belangrijk dat anderen snel helpen. De trainer zal als eerst verantwoordelijke helpen, samen met anderen van de trainingsgroep, om de gevallen schaatser van het ijs af te helpen. Dat andere deelnemers aan die training helpen is belangrijk, je kent elkaar en dat maakt helpen makkelijker. Als de verwonding mee lijkt te vallen is verdere verzorging waarschijnlijk niet nodig en kan de trainer verder gaan met training geven. De schaatser die is gevallen kan dan zelf besluiten om uit te rusten, naar huis te gaan of toch een nog beetje te gaan schaatsen.

Als er acute medische hulp nodig is, vervoer naar ziekenhuis of huisartsenpost per brancard, kan door de trainer of andere aanwezige met de alarmbel naast de baan (bij de tafel met stoelen voor trainers) om meer hulp worden gevraagd. Daar staat ook een EHBO-tas voor eerste hulp.  De baancoördinator is niet verantwoordelijk voor het geven van medische hulp. Hij zal waar mogelijk helpen maar is tegelijkertijd verantwoordelijk de ijsbaan en schaatsers in de gaten te houden.

 NSV is een vereniging waarin vrijwilligers proberen zo goed mogelijk te organiseren dat leden met plezier schaatsen. Dat betekent dat niet direct professionele hulp beschikbaar is. Wel helpen we dat professionele hulp snel ter plaatse is of dat die wordt bezocht, zoals een Huisartsenpost bij ziekenhuis CWZ. De EHBO-commissie komt dit seizoen met een plan om de EHBO rond de trainingen beter te organiseren en betere hulp beschikbaar te stellen. Wil je helpen of meedenken? Mail naar .

(Terug naar boven)


Jeugd Nieuws: Trainingskamp Jeugd Lange Baan en Shorttrack
   (11-11-2017)

Trainingskamp Jeugd Lange Baan en Shorttrack

Op zaterdag 27 en zondag 28 Januari 2018 is er weer het jaarlijkse NSV-trainingskamp.

Het schaats-trainingskamp is voor alle NSV jeugd van 10 jaar en ouder; lange baan en shorttrack.Dit jaar gaan we weer naar de ijsbaan te Dronten.

We gaan op zaterdagochtend, - middag en zondagochtend schaatsen; trainen en vrij schaatsen. We trainen in verschillende niveaugroepen. Het zijn trainingen op
de lange baan, waarbij aandacht wordt besteed aan techniek (rechte eind en bocht), snelheid, conditie en kracht. Na de schaatstraining van zondagochtend
gaan we met z’n allen zwemmen. We zullen zondag rond 16.30 uur weer terug in Nijmegen zijn.

We overnachten in een kampeerboerderij in Sint Jansklooster. Er is plaats voor maximaal 42 personen.
De kosten zijn €80 p.p. Dit is voor entree van de ijsbaan en het zwembad, overnachting, vervoer, eten en drinken.

Het wordt weer een gezellig en vooral sportief weekend!

Ga je ook mee met dit leuke trainingskamp? Geef je dan op via de mail bij Gerrit Koops (Gerrit.Koops@me.com), o.v.v. je naam, discipline (Shorttrack of Lange baan)
en leeftijd. Graag voor 1 december, i.v.m. reserveren van de kampeerboerderij. Voor meer informatie kun je mailen of bellen naar Gerrit Koops ( / tel. 0636402197).

NB:

  • Het betreft een trainingskamp. Dit betekent dat we van je verwachten dat jij je tijdens het kamp gedraagt als sporter.
    Natuurlijk gaan we er een gezelligweekend van maken en samen veel lol maken. We verwachten echter ook vaniedereen dat je serieus mee traint en dat je op tijd gaat slapen.
  • Bespreek met je trainingsmaatjes of ze ook mee gaan!
  • Graag zien we ook een paar ouders mee gaan voor de organisatie en het autorijden tijdens het kamp.
  • Mocht er natuurijs zijn; dan laten wij ons zeker verleiden….

(Terug naar boven)


Verenigings Nieuws: Schaatsen Langebaan maandagavond in de Kerstvakantie anders!
   (06-11-2017)

In de Kerstvakantie, de laatste week van december 2017 en de eerste week van januari 2018, is er op maandagavond 18:00-22:15 geen training Langebaan in Triavium mogelijk.
 
In plaats daarvan zal op zaterdag 23 december van 18:00 tot 22:15 training zijn voor alle schaatsgroepen die normaal op maandagavond trainen. 
 
En er is Vrij schaatsen voor leden van NSV op de ringbaan van 21:00 tot 22:15.

(Terug naar boven)


Verenigings Nieuws: Giet it oan? Toertocht Wijchens Ven?
   (06-11-2017)

Natuurijs is meestal pas in januari of februari, dat klopt. Maar als we dan een toertocht of zelfs wedstrijden willen organiseren moeten nu al beginnen met voorbereiden. Een overzicht van het materiaal, schema voor ijs vegen, contact met gemeente Wijchen en meer van dit uitzoekwerk.

 

Als we dat met een groepje vrijwilligers doen kost dat niet veel tijd. Als er zich geen vrijwilligers melden voor de voorbereiding zal er helaas geen toertocht van NSV op het Wijchens Ven zijn deze winter.

 

Wil je helpen dat bij natuurijs er een toertocht van NSV komt? Stuur dan een mail met je naam naar  

(Terug naar boven)


Jeugd Nieuws: Schaats jij al? zaterdag afgesloten met feest op het ijs!
   (01-11-2017)

Afgelopen zaterdag was de laatste Schaats jij al?

210 kinderen hebben aan opa's, oma's, papa, mama, zusjes, broertjes, vriendjes en vriendinnetjes laten zien dat ze in 5 weken tijd hebben leren schaatsen.

Wat een feest was het op het ijs!

De ochtend werd afgesloten met een mini-elfstedentocht. 

Trainers bedankt voor jullie enthousiaste inzet.

Voor een foto/video-impressie kijk op facebook 

(Terug naar boven)


Shorttrack Nieuws: Eerste podium plekken NSV Shorttrack seizoen 2017-2018
   (18-10-2017)

De eerste podium plekken zijn inmiddels al weer binnen voor de NSV Shorttrackers. In Belgie werd afgelopen zaterdag de klassieke opening Games verreden. Dit is de 1ste internationale wedstrijd voor de jeugd rijders. NSV Shorttrack was hier met 11 rijders aan de start, helaas moesten onze snellere Junioren naar Zoetermeer waar de 2de KNSB cup werd verreden.

In Turnhout kon je zien dat de NSV afstevend op een mooi seizoen. Kebba Njie werd 1ste bij de Jongens Pupillen-F, Josh Leconte werd 3de bij de jongens Pupillen-E en Jason Wilting behaalde de 3de plaats bij de jongens Pupillen-D. 

 

(Terug naar boven)


Verenigings Nieuws: NSV vernieuwt administratie en website
   (13-10-2017)

Het systeem voor administratie van leden en financiën en de website van ClubWebWare helpt NSV al ruim 6 jaar om alles voor het schaatsen te organiseren voor en te communiceren naar onze leden. De website is direct verbonden met onze ledenadministratie en financiële administratie. Dat maakt uitwisseling van gegevens met onze leden makkelijker dan alles apart bij te houden, zoals vooraf aan 2011.

Binnenkort starten we met een nieuw systeem, van All United. Hier maken al veel sportverenigingen gebruik van.

Eerst gaan we de Ledenadministratie 'overzetten' naar het nieuwe systeem. Daarna volgen de financiële administratie en de website.

Leden zullen vooral aan de website merken dat er het nodige verandert en verbetert. Zo zal de website nog makkelijker en completer op je smartphone te bekijken zijn. En elk lid krijgt een eigen pagina waar hij al zijn gegevens kan bekijken en aanpassen. Het zal voorjaar 2018 zijn dat je een andere website van NSV zult zien. We houden je op de hoogte!

Ben je nieuwsgierig naar hoe dat er ongeveer uit gaat zien? Kijk dan hier en klik bovenaan bij Inloggen en klik dan met de ingevulde codes op Inloggen.

Heb je vragen of suggesties voor de nieuwe website? Mail dan naar .

(Terug naar boven)

Copyright © 2013 nijmeegseschaatsvereniging.nl | website geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024x78 of hoger i.cm. de laatste browserversies
Terug naar boven

Ogenblik a.u.b. ...