NSVNieuws
Uitgelichtfoto's
Home › Kunstrijden › Tips › OnderhoudHome › Kunstrijden › Tips › Onderhoud
1. Draag altijd beschermers tijdens lopen.

Om de ijzers van je schaatsen scherp te houden moet je ze voorzichtig behandelen. Loop dus niet met "blote" ijzers op een stenen vloer of stalen trap. Zelfs zand op een houten of rubber vloer of op natuurijs is al slecht voor je ijzers.

beschermerDoe dus altijd de plastic schaatsbeschermers om de ijzers als je van het ijs af gaat.

! Vergeet niet om ze af te doen als je weer op het ijs stapt, anders zul je lelijk vallen !

2. Droog je ijzers na elke training af.

Je schaatsen moet je afdrogen met een doek, anders gaan de ijzers roesten. Doe in je tas hoesjes van stof (banaantjes) over de ijzers zodat de laatste restjes vocht op kunnen drogen. Dus zonder de plastic beschermers, deze zijn van binnen altijd nat!

3. Laat je schaatsen niet slingeren.

Berg je schaatsen meteen op in je tas als je ze hebt afgedroogd. Dan vergeet je ze niet en trapt er ook niemand op. In de kleedkamer is het vaak al druk en rommelig genoeg.

4. Leg na een training je schaatsen open weg.

Leg thuis je schaatsen te drogen met de veters los en de tong van de schoen er een beetje uit. Leg ze nooit op de verwarming! Het is ook handig om thuis de droogdoek, je handschoenen en beschermers open te leggen, anders ruikt je tas na een tijdje niet meer zo fris!

 

Copyright © 2013 nijmeegseschaatsvereniging.nl | website geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024x78 of hoger i.cm. de laatste browserversies
Terug naar boven

Ogenblik a.u.b. ...