Home › Marathon › Wedstrijdinformatie › Uitslagen en klassement 2012-2013Home › Marathon › Wedstrijdinformatie › Uitslagen en klassement 2012-2013
Clubmarathon en clubkmapioenschap 2 maart 2013

Eindklassement top 3 seizoen 2012-2013. Klik op de link in de kop voor volledig klassement en ranking.

Instapgroep Beginners Aspiranten Gevorderden
1. Jacques Wouda
2. Noortje Gremmen
3. Bernadet van Os
1. Idde Lijnse
2. Patrick Rasing
3. Paul Veenstra
1. Gijs Boer
2. Manon Gremmen
3. Willem Schouten
1. Paul Gnodde
2. Gijs van Dorst
3. Henri Heijltjes

Volledige uitslag 2 maart 2013
Instapgroep, Beginners, Aspiranten, Gevorderden

Update 19 februari 2013:
Door Idde Lijnse zijn we gewezen op fout in de uitslag van 12 november. Hij blijkt als 10e te zijn gefinished maar niet in de uitslag voor te komen. Dit is gecorrigeerd in de uitslag en klassement. Idde staat nu 2e in het klassement met 25 punten.

Klassement voor de laatste marathon op 2 maart 2013
Beginners, aspiranten en gevorderden
Instappers hebben nog geen klassement, deze groep heeft pas één keer gereden

Uitslagen NSV Clubmarathon 17 december  2012

Uitslagen: instappers, beginners, aspiranten en gevorderden.

Verslag en uitslagen NSV Clubmarathon 12 november 2012

Iets na 21.00 uur gingen de beginners van start. Met een flink startveld van 30 schaatsers werd een steady tempo geschaatst van 38-40 seconden per ronde. 10 ronden voor het eind werd de marathon vrij gegeven en ging het gas er op. Uiteindelijk eindigden 15 schaatsers in dezelfde ronde. Dylan Gerdsen ging als winnaar over de streep.

Update 26112012:
Na bestudering van de beelden, bleek Jan-Kees Goud bij de beginners niet in de uitslag voor te komen. Dit is gecorrigeerd, hij is 10e geklasseerd. Uitslag beginners Uitslag aspiranten Uitslag gevorderden Voor enkele filmpjes kijk je op de mediapagina.

Vervolgens was het de beurt aan de aspiranten. In een ongeveer even groot startveld werden rondes van ongeveer 37 seconden gedraaid. De nervositeit liep duidelijk op tegen de 10 ronden voor het eind. Een stevige tempoversnelling bracht ronden van 32 seconden op de borden. Johan Kuiphof, die ook als gangmaker een belangrijke bijdrage leverde, ging als eerste over de streep. 27 rijders eindigden in dezelfde ronde. Netjes gereden.

De gevorderden startten als laatste. Na de eerste temporisatie-fase ging het peloton pas echt los. Rondetijden tot onder de 25 seconden verschenen op de borden. Jesse Claassen trok aan het langste eind en won de race.

Allen dank voor deelname en/of hulp bij de organisatie. 17 december hopen we je weer te kunnen ontvangen.