Home › Shorttrack › Algemeen › LicentiesHome › Shorttrack › Algemeen › Licenties

Iedereen die deelneemt aan wedstrijden georganiseerd door of namens de KNSB (dus ook de NSV-wedstrijden op zondagavond, maar uitgezonderd de clubwedstrijden) is verplicht in het bezit te zijn van een geldige licentie. Gedurende een en hetzelfde jaar (1 juli t/m 30 juni) mag een rijder slechts deelnemen aan wedstrijden voor een vereniging in dezelfde tak van schaatssport. Wedstrijdschaatsers zijn op basis van leeftijd ingedeeld in categorieen. De leeftijd op 30 juni is bepalend voor de categorie.

Voor meer informatie, zie Licenties.