Home › Shorttrack › TrainingenHome › Shorttrack › Trainingen

Trainingen

NSV Shorttrack heeft in het seizoen 2014-2015 iedere week vier trainingen. De trainingen zijn bedoeld om je op wedstrijden voor te bereiden. Dat kunnen de NSV Jeugdwedstrijden zijn of de door andere clubs georganiseerde shorttrackwedstrijden. Hieronder staan de inschrijfcodes en beschrijvingen van deze trainingen, en voor wie ze bedoeld zijn. Daar zit vast wel iets voor jou bij. Neem contact op met coördinator Ronald Wilting () of trainer Theo Wegman () wanneer je meer informatie wil ontvangen of wanneer je twijfelt over welke training je zou kunnen kiezen.

• ST1 - Maandag:17:45-18:45
  • Voor geselecteerde wedstrijdrijders met licentie. Deze training is alleen voor de snellere rijders, die deelnemen aan regionale of nationale shorttrackwedstrijden.
  • ST2 - Woensdag: 19:00-20:00
  • Voor wedstrijdrijders en snelle jeugd tot 14 jaar. Deze training richt zich op het rijden van shorttrackwedstrijden waar je een licentie voor nodig hebt. De jongste deelnemers van de NSV wedstrijdploeg trainen op dit uur. Er is een beperkt aantal plaatsen vrij voor rijders die wedstrijdrijder willen worden en hiervoor al voldoende niveau bereikt hebben. Bij het bepalen van het niveau wordt ook rekening gehouden met leeftijd en ambitie.
  • ST3 - Woensdag: 20:15-21:15
  • Voor wedstrijdrijders en rijders met voldoende niveau. Training met de snelste shorttrackers en iedereen die snel wil worden. Je leeftijd maakt niet uit, maar je bent vastbesloten om bij wedstrijden je huid zo duur mogelijk te verkopen. Shorttrack als sport. Deze training richt zich op het rijden van wedstrijden. De nadruk ligt op schaatstechniek, fysieke conditie en ook de tactiek wordt niet vergeten.
  • ST4 - Zaterdag: 11:00-12:00
  • Shorttrack voor sportieve jeugd tussen 7 en 11 jaar, die zich wil voorbereiden op (jeugd)wedstrijden. Bij deze training vol snelheid, techniek en plezier leer je heel snel hoe je flink vaart kan maken en vasthouden, vooral in de bochten. Basistechnieken als starten, diepzitten en overstappen leveren je bij de eerste jeugdwedstrijd in november al persoonlijke records op. Naast aandacht voor schaatstechniek en uithoudingsvermogen vertellen we je ook alles wat je weten moet over wedstrijdtactiek. De snelste rijders van de zaterdagtraining mogen direct doorstromen naar de training op woensdag wanneer ze aan regionale wedstrijden gaan deelnemen. Wanneer je nog niet goed genoeg kan schaatsen dan verwijzen we je naar een van de recreatieve jeugdtrainingen van NSV (Training TJ1, TJ2, of TJ3). Heb je eenmaal voldoende bijgeleerd dan is middenin het seizoen een overstapje maken naar het shorttrack zo geregeld.

Zondag: 08:45-10:00

Persoonlijke aandacht en gerichte oefeningen op de ringbaan tijdens het vrij schaatsen. Het is gratis voor alle shorttrackers die lid zijn van NSV. Wordt vooral gebruikt door beginners om in korte tijd veel bij te leren.

Voor een overzicht van de trainingen en prijzen kijk hier. Voor het aanmelden van een shorttracktraining kijk hier.

Zomertrainingen

Er zijn geen specifieke zomertrainingen voor shorttrackers. Je kunt je aansluiten bij de algemene zomertrainingen van NSV.