NSVNieuws
Uitgelichtfoto's
Home › Shorttrack › WedstrijdinformatieHome › Shorttrack › Wedstrijdinformatie

Shorttrack Wedstrijden

Trainen bij NSV is leuk. Laten zien dat je al veel sneller gaat is nog leuker. Maar een spannende strijd net nog even winnen is super gaaf en geeft een enorme kick. 

Shorttrack is een vorm van hardrijden op de schaats op een 111,12 meter lange ovaal welke uitgezet wordt op een (ijshockey)baan. Shorttrack staat bekend om spectacualire inhaalacties, waarbij onder meer binnendoor en buitenom ingehaald kan worden, vaak door de hoge snelheid met de hand aan het ijs in de bochten.

In tegenstelling tot het langebaanschaatsen is de tijd van een rijder niet van belang. Vier tot zes rijders starten tegelijk en de rijder die als eerste finisht wordt als winnaar aangewezen. Naast techniek en conditie hebben shorttrackers ook behendigheid, tactiek en acceleratie vermogen nodig. 

Wedstrijd informatie

De meeste shorttrack wedstrijden worden volgens het "all-final" systeem gereden. Dat betekent dat elke rijder zich kwalificieert voor de volgende ronde en daarmee uiteindelijk elke rijder op zijn of haar niveau een finale rijdt. De eerste twee rijders van een race plaatsen zich, ongeacht hun tijd, voor de bovenste helft van het kwalificatieschema van de volgende ronde (groep 1), soms aangevuld met een aantal tijdsnelste derden. De overige rijders gaan door naar de onderste helft (groep 2). In de halve finales gaan de eerste twee rijders van de ritten in groep 1 door naar de A-finale, de rest van de rijders rijden in de B-finale. In de A-finale kunnen rijders, afhankelijk van het aantal deelnemers, plaats 1 tot 4 op een afstand behalen. De B-finale is dan goed voor plaats 5 tot 8. Rijders uit groep 2 gaan op dezelfde manier door naar respectievelijk de C en D-finale. 

Wedstrijden:

Er zijn 4 competities waar je aan mee kan doen, afhankelijk van je niveau:
  • Jeugd Club Wedstrijden      -        Voor Iedereen
  • Regio Wedstrijden               -        Wedstrijdrijders met licentie
  • KNSB Wedstrijden               -        Wedstrijdrijders die 1 of meerdere KNSB limiet tijden hebben behaald
  • Overige Wedstrijden            -        Voor elk wat wils, Pupillen, Junioren Senioren en Masters
  • Star Class                            -        Internationale competitie, vereist specifiek tijd limieten

Copyright © 2013 nijmeegseschaatsvereniging.nl | website geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024x78 of hoger i.cm. de laatste browserversies
Terug naar boven

Ogenblik a.u.b. ...