Home › Langebaan › AlgemeenHome › Langebaan › Algemeen

Het langebaanschaatsen is een discipline in het hardrijden op de schaats. Langebaanschaatsen wordt beoefend op een ijsbaan van 333 of 400 meter. Binnen het langebaanschaatsen zijn verschillende disciplines met ieder hun eigen afstanden. Op de supersprint worden de 100 en 300 meter gereden, de sprint bestaat uit de 500 en 1000. De langere afstanden zijn de 1500, 3000, 5000 en 10.000 meter. Tenslotte is er de ploegenachtervolging.

Er zijn wedstrijdtrainingen voor jeugd en voor volwassenen.

Langebaanwedstrijden worden gehouden op de zondagavond in de even weken onder de vlag van de Baanvereniging Gelderse Poort. Kijk hier voor de wedstrijdkalender en opgave voor wedstrijden.