Home › Kunstrijden › Wedstrijden › AgendaHome › Kunstrijden › Wedstrijden › Agenda

Voor kunstrijders organiseert de NSV jaarlijks twee wedstrijden: de Marikenwedstrijd en het Clubkampioenschap Kunstrijden. We houden beide wedstrijden in het Triavium in Nijmegen. Soms is er in het Triavium ook nog een KNSB Cup wedstrijd.

De Mariken is een bokalenwedstrijd waar ook rijders van andere verenigingen uit Nederland aan mee doen. Bij een bokalenwedstrijd strijden de deelnemende verenigingen tegen elkaar. De winnende vereniging wint de Marikenbokaal.

Het Clubkampioenschap is alleen voor leden van het NSV-kunstrijden. Het is een strijd tussen individuele rijders binnen hun eigen nivo-categorie.

Beide wedstrijden vinden meestal plaats in de laatste maand  van het seizoen. Kijk in de kalender op de homepage van deze site voor de definitieve datum. Ook de KNSB publiceert een lijst met kunstrij-wedstrijden.

Alle kunstschaatswedstrijden, info en uitslagen vind je op:

schaatsen.nl

International Skating Union