NSVNieuws
Uitgelichtfoto's
Home › Jeugd › Trainingen › SnelschaatsenHome › Jeugd › Trainingen › Snelschaatsen

Bij NSV willen we de jeugd goed leren schaatsen. Goed leren schaatsen verhoogt het plezier in de schaatssport. Goed leren schaatsen staat of valt bij een goede trainingsopbouw naar leeftijdsgroepen en niveaus. In het ideale model begint de jeugd bij Schaats-jij-al en naarmate het kind ouder wordt en beter gaat schaatsen groeit hij of zij door van de jeugdbasisvaardigheden naar langebaan- en/of shorttrack en mogelijk naar de baanselectie of regionale selectie.

Snelschaatsen

Om de schaatsopleiding van onze NSV jeugd nog beter te maken, heeft de jeugdcommissie een nieuwe opzet voor de trainingen ontwikkeld. Dit is beschreven in het plan Jeugdschaatsen.

Wij bieden vanaf seizoen 2017 - 2018 de combinatie langebaan en shorttrack als trainingsvorm aan. We noemen deze combinatie snelschaatsen. Naar onze visie is deze combinatie de beste manier voor de (jonge) jeugd om te leren schaatsen. Hieronder zullen we uitleggen wat snelschaatsen inhoud, wat er gaat veranderen en waar je uit kan kiezen.

Voor wie?
Het snelschaatsen is bedoeld voor alle NSV jeugdschaatsers van ongeveer 8 jaar tot en met 12 jaar, die de basisvaardigheden onder de knie hebben.

Waar kan je uit kiezen?
Als je gaat snelschaatsen, kan je uit meerdere mogelijkheden kiezen. Wij adviseren om twee keer per week te trainen: één keer snelschaatstraining op de ijshockeybaan en één keer snelschaatstraining op de ringbaan. Vind je dit teveel dan kan je ook kiezen om een keer per week te trainen.

Je kan kiezen voor een combinatie van:
Snelschaatstraining op zaterdag van 11.00-12.00 uur op de ijshockeybaan en 
Snelschaatstraining op dinsdag 18.15-19.15 uur of woensdag 17.15-18.15 uur op de ringbaan.

Een andere combinatie
:
Shorttracktraining op woensdag van 18.00-19.00 uur, en
Snelschaatstraining op dinsdag 18.15-19.15 uur 

Wil je hier aan mee doen, dan graag in overleg met de jeugdcommissie. 
Andere combinaties zijn ook mogelijk in overleg met de jeugdcommissie.

Na het snelschaatsen (je bent dan ouder dan 12 jaar) kan je je gaan specialiseren in shorttrack of langebaan. Ons advies voor shorttrackspecialisten is om dan twee keer per week shorttrack en één keer langebaan te gaan doen. Het advies voor de langebaanspecialisten is dan om twee keer per week langebaan en één keer shorttrack te trainen. Uiteraard blijft het ook dan mogelijk om minder en alleen langebaan of shorttrack te doen. 

Wat past er bij jou?
Het gaat er vooral om dat je plezier hebt in het schaatsen. We kunnen samen met jou kijken wat er bij je past en hoe je je trainingen in kan vullen.

Welke kleding en welke schaatsen?
Wij geven je graag advies over welke schaatsen en  schaats- en beschermende kleding je nodig hebt. 
Voor de langebaantraining heb je noren nodig. Dat kunnen combi- of lage noren zijn.  We zijn bezig om een verhuursysteem op te zetten voor langebaanschaatsen. Je kan de schaatsen uiteraard ook zelf aanschaffen.
Voor de shorttracktrainingen kan je in eerste instantie op je noren rijden. Als je sneller en beter wordt, is het noodzakelijk om op shorttrackschaatsen te gaan rijden. Deze schaatsen kan je bij de NSV huren.

Advies en vragen?
Heb je vragen, of wil je graag eerst nog overleggen wat voor jou goed zou zijn of twijfel je, laat het ons weten.

We horen graag van jullie.Neem gerust contact via de onderstaande emailadressen van de jeugdcommissie: 

Copyright © 2013 nijmeegseschaatsvereniging.nl | website geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024x78 of hoger i.cm. de laatste browserversies
Terug naar boven

Ogenblik a.u.b. ...