Home › Jeugd › Schaatsen Op MaatHome › Jeugd › Schaatsen Op Maat

NSV SOM schaatsen

Sinds jaar en dag heeft de NSV het SOM-schaatsen. Formeel heet deze groep SOM. Schaatsen Op Maat.

Uit motiverende redenen maakten wij er SOMmmmm van

Schaatsen Op Maat voor Mensen Met Meer Mogelijkheden.

Het SOMmmmm doel is: Iedere pupil op een plezierige individuele wijze ondersteunen/begeleiden in het zelfstandiger en zelfredzamer schaatsen.

De doelgroep van SOMmmmm zijn mensen (vanaf 8 jaar) met een beperking, welke is niet van belang.

Onder begeleiding van onze vrijwilligers rijden we op de ringbaan onze rondjes, waarbij de beginselen van het schaatsen worden geleerd. Waarbij voor elk individu het uitgangspunt anders is.

Velen kennen de prestaties van twee snelle rijders, doch er zijn ook ander mooie prestaties, die NIET gezien/gedeeld werden.

Wat dacht je van een jongen, die na twee jaar voor het eerst alleen en zonder begeleiding, zonder vasthouden, zijn rondjes reed.

Zijn uitgangspositie was een begeleiding van twee SOMmmmm-begeleiders.

En na twee jaar alleen rijden, kijk DAT noemen we een prestatie van jawelste.

Of een van de jongste pupillen, die dit seizoen instroomde, die kon na 4 maanden met de snelsten mee.

Sommige snelle rijders doen mee met landelijke wedstrijden, die krijgen een andere training/begeleiding dan andere pupillen. En zoals gezegd, iedereen op zijn of haar niveau.

Wat wij als vrijwilligers enorm waarderen is die glimlach, dat plezier, dat enthousiasme op de schaatsbaan van alle pupillen!!!!!!!

"Alles wat AANDACHT krijgt, groeit!"

Het aantal SOMmmmm-begeleiders telt 14 vrijwilligers. Allemaal in min of meerdere wijze betrokken bij NSV. Allemaal een hart van goud als het gaat om de begeleiding van de SOMmmmm pupillen.

De hoeveelheid pupillen bedraagt per seizoen zo'n 10 SOM-pupillen.

U en uw zoon/dochter zijn van harte welkom voor een proefles. Na de proefles(sen) kunt u gezamenlijk beslissen of u met SOMmmmm doorgaat.

Het betreft een aangepaste contributie welke elk seizoen automatisch verloopt. Komt u volgend seizoen weer, geen probleem, dan activeren we het lidmaatschap weer.

Voor nadere informatie kunt u per mail contact opnemen met Robin Schoorl via onderstaand mailadres:

som@nijmeegseschaatsvereniging.nl

Veiligheid voor alles

Met ingang van het schaatsseizoen 2017-2018 heeft NSV SOM besloten, dat we als SOM trainers en SOM pupillen met helm moeten schaatsen.
Veiligheid staat voorop. Indien een pupil geen helm voorhanden heeft kunnen we een helm tijdelijk ter beschikking stellen.
Een fietshelm is goed genoeg.